IT-utvecklaren Alexander Ågren sökte friheten att själv kunna välja uppdrag som intresserade honom. Hos AdWise fann han både möjligheten att välja fritt och ett tryggt stöd i uppstarten som egenkonsult.

Fram till nyligen pluggade Alexander datateknik på Chalmers där han tog en master inom algoritmer och machine learning. Under utbildningstiden jobbade han som konsult på ett ledande konsultbolag, efter examen blev han anställd konsult på samma företag. Därefter tog han steget över till ett nischat bolag med fokus på att utveckla sökbaserade IT-tjänster.

– Jag har alltid varit intresserad av programmering. Farsan var IT-konsult som egenföretagare, så det snackades förstås mycket data hemma, berättar Alexander.

Fick hjälp att starta upp sitt egenföretag
Efter en tid som anställd konsult kände Alexander att han ville utvecklas mer och ha friheten att kunna välja sina egna uppdrag. Han sökte sig då till AdWise och fick det stöd och tips han behövde av AdWise agenter för att kunna starta upp sitt eget konsultföretag.

– Just det att självständigt få ta sig an flera olika typer av uppdrag, det är därför jag har valt att bli egenkonsult. Och jag har väldigt lätt för att snabbt sätta mig in i ett nytt område och nya tekniker, berättar Alexander.

– Eftersom jag är såpass nystartad i egen regi har jag behövt en del hjälp för att komma igång. Här har AdWise varit till stor hjälp under uppstarten, ett trevligt nätverk som känns bra att ha i ryggen, t.ex. i förhandlingar med uppdragsgivare, fortsätter Alexander.

Utvecklar i teknikens framkant
Idag arbetar Alexander med utveckling av självkörande bilar hos en svensk biltillverkare.
På företagets avdelning för Research and Development arbetar han tillsammans med flera andra IT-utvecklare. Tillsammans skapar de en plattform där insamlad data kan användas för att bygga både självkörande och semisjälvkörande bilar, med innovativa smarta funktioner.

– Utmaningarna består i att förstå hur våra användare ska konsumera den insamlade datan via vår plattform och att hantera stora volymer data. Det är ett riktigt kul och utmanande uppdrag med mycket problemlösning. Precis som jag vill ha det. Superkul att få vara med och utveckla framtidens fordon, menar Alexander.