Jarmo Järvenpää är styrelseordförande för AdWise och har varit med om stora förändringar sen han kom in i konsultbranschen i slutet på 70-talet. Han har lång erfarenhet inom ledarskap och brinner för att uppvärdera arbetssättet från förr då kommunikation och en nära relation till kunden prioriterades högre.

De senaste decennierna har hela konsultbranschen, och framförallt processen av matchning mellan konsult och företag, förändrats på gott och ont.

– Det som tidigare var en komplex tjänsteförsäljning är idag en snabb maskinell matchning. Processen går visserligen snabbare men problemet är att de mjuka värdena och dialogen försvinner. Företag tror att det blir billigare men jag tror att de förlorar på det i längden, menar Jarmo.

Han började studera på 70-talet till det som då kallades ADB och har sen dess haft olika chefsroller inom IT. I sin roll som styrelseordförande hjälper han nu AdWise att utvecklas enligt de krav och förändringar som sker på marknaden. Men Jarmo tycker inte att alla förändringar är värda att anpassa sig efter.

– Idag är det mycket outsourcing av konsultinköp, vilket fungerar, men det är inte där vi vill vara. Vi strävar alltid efter att ha egna avtal och relationer till kunderna samt utnyttja vår kundkunskap så att vi kan göra de här matchningarna på ett mycket bättre sätt. Det är lite av AdWise grej, att vara kundorienterade, tillägger han.

Hur blir framtidens etik och moral inom IT?
Under sina år i IT-branschen har Jarmo sett verksamheter förändras helt av den tekniska utvecklingen. Han tror inte att det kommer att stanna upp, utan ser att det fortsätter i samma takt när digitaliseringen fortsätter att växa.

– Det jag tycker ska bli extra spännande att se är hur relationen mellan människa och dator utvecklas nu när vi samspelar på ett annat sätt. Det har redan uppstått intressanta etiska diskussioner, vart ska man dra gränsen för vad en dator får göra? Det kommer inte handla om vad en maskin är kapabel till utan om moraliska och humana värden.

Mentor inom ledarskap
Jarmo delar gärna med sig av sin långa erfarenhet inom ledarskap. I över tio år har han varit mentor på webbsidan Mentorerna där han svarar på konkreta ledarskapsfrågor, agerar bollplank och visar hur man leder så att andra vill följa.

– Ledarskapsrollen ligger i att vara ett föredöme, man måste visa vägen istället för att ge order. Jag brukar säga att jag har haft chefsbefattningar i nästan hela mitt liv men jag har aldrig varit chef. När man slutar tänka att man har folk under sig och istället ser alla som sina medarbetare så blir det en helt annan push i verksamheten, avslutar Jarmo.

Hitta Jarmo på mentorerna.se/mentor/jarmo-jarvenpaa