Google Hangouts
Google Hangouts är Googles version av videosamtal där du även kan chatta och ringa. Anses framförallt vara ett effektivt verktyg för mindre företags videokommunikation, då den möjliggör videosamtal för upp till 25 personer. För dig som har ett ett Gmail–konto är Hangouts ett enkelt alternativ eftersom du kan använda tjänsten i en webbläsare utan att behöva installera något. Du kan också använda Hangouts som app på din mobil.

Zoom
Zoom passar bra för såväl små möten som större möten och webinarier. Verktyget har vuxit snabbt i antal användare de senaste åren har idag kommit att bli en av de mest populära videokonferenslösningarna för företag, särskilt vid kundmöten. Det beror nog dels på att gratisversionen är relativt generös och dels att verktyget är funktionsrikt med olika versioner baserade på behov. Här hittar vi funktioner digitala “bikupor”, där deltagarna tillfälligt kan delas in i mindre grupper. Deltagarna kan också begära ordet och genom att digitalt räcka upp handen eller visa vad de tycker genom att ex. göra tummen upp.

Teams
Microsoft Teams är ett populärt digitalt mötesverktyg som liksom konkurrenterna finns i både gratisversion och i utökade företagsversioner. I Teams kan du och dina kollegor eller kunder ha möten med skärmdelning och chatt samt konversera och samarbeta kring filer i Microsofts onlineversion av Word, PowerPoint och Excel. Verktyget erbjuder också bra möjligheter till en gemensam fillagring. Upp till 250 enheter kan mötas samtidigt, det finns ingen begränsning för mötets längd och det finns bra funktioner för att hålla ordning genom anteckningar, dokument och kalender online.

Skype
Med Skype, som nu för tiden är integrerat i Microsofts plattform, är det lätt att komma igång snabbt med antingen one-to-one-online möten eller med flera personer. Med några enkla klick kan ett möte startas med inbjudning av andra genom att länk. Verktyget finns som app för mobiler, tv och för datorer kan du även använda Skype som webbläsare. Och det funkar lika bra på desktop, platta, IoS och Android för smartphones. Här kan upp till 50 personer delta ett i videomöte med bra funktioner som att dela skärm, chatta, visa reaktioner eller spela in.

Slack
Slack är ett smidigt samarbetsverktyg och kommunikationsapp som erbjuder en allt-i-ett-lösning för viktiga samtal, lagarbete, fildelning och arbetsplatskultur. Verktyget används av organisationer världen över – ofta för att minska mängden mejl men även för videokonferenser. I gratisversionen är en-till-en-videochatt möjlig, men för större möten krävs en betalversion. Genom att dela kommunikationsämnen i kanaler kan teamet engagera sig i relevant information och meddela lagmedlemmar direkt genom @mentions Det går också att skapa privata grupper för mindre diskussioner och Slack erbjuder dessutom en kraftfull sökning.