Hej Ingvar Jansson, konsult på AdWise!

Vad gör du på dagarna?
– Just nu är jag på ett stort läkemedelsföretag och arbetar i ett jätteroligt projekt gällande digitalt stöd för kliniska studier. Min roll är Scrum Master, vilket handlar om att stötta processen och få allt att rulla på smidigt mellan olika aktörer. Scrum är idag den mest utbredda metodiken för agil utveckling. Medicinindustrin är faktiskt helt ny för mig, så det är väldigt kul att vara här och lära känna en ny bransch på djupet.

Vad har du för relation till AdWise?
– Jag är inne på min andra sejour på AdWise. Jag var med en kort sväng 2006-2007, men var sedan anställd på några olika företag och hade ett 10-årigt uppehåll som egenkonsult. Jag är sedan 2019 åter igen hos AdWise och känner att jag har hittat ett riktigt kul och bra gäng som ger ett sammanhang där man känner sig delaktig.

Berätta lite om din karriär hittills.
– Jag flyttade till Gbg 1986 och gick ut elektroutbildningen på Chalmers 1990. Först blev jag projektledare på Ericsson och sen har det blivit många olika IT-projekt i flera olika branscher. Däribland inom fordonsindustrin där jag varit både anställd och konsult – men också inom bl.a. waste management, energi och konfektion. Åren innan jag återvände till AdWise så arbetade jag med Västtrafiks ToGo-app och dess underliggande trafik. Drivkraften har hela tiden varit att nå bästa möjliga verksamhetsnytta; på senare år även god samhällsnytta.

Hur är livet som konsult och vad har du lärt dig längs vägen?
– Framförallt är det kul att fått möjligheten att vara med i flera olika branscher, både i den privata och den offentliga sektorn, där jag fått sätta mig in i många olika uppdrag och utmaningar. I mångt och mycket är jag nog samma nyfikna person som när jag examinerade mig. Det jag har fått med mig är bredden av den samlade erfarenheten, där jag blivit bättre på att höja blicken och hålla fokus på slutmålet; att veta vad som levererar värde. Och jag tycker att det är väldigt positivt med alla arbetsplatser som idag anammar agila arbetssätt.

…och så är du ju engagerad i Team Rynkeby!
– Ja, det är ett välgörenhetsprojekt på cykel, som idag är den enskilt största bidragsgivaren till Barncancerfonden. Sammanlagt är vi 16 olika cykelteam i Sverige som tränar hårt och gör flera insamlingsaktiviteter. Varje sommar cyklar Team Rynkeby till Paris, där ca 2 000 gulklädda cyklister möts första lördagen i juli – en riktigt häftig resa! Vad som också är väldigt kul är att AdWise nu gått in i projektet och blivit guldsponsor.