Jonas Persson har jobbat med mjukvaruutveckling i större delen av sitt yrkesverksamma liv, i ca 25 år. Han har framförallt jobbat som konsult och då utgått från Göteborgsregionen, där han har haft uppdrag hos de flesta större aktörer inom stadens stora branscher som telecom, automotive och läkemedel. När hans tidigare uppdrag försvann under coronakrisen fann han en helt ny yrkesvardag genom AdWise.


Hej Jonas, hur är det att arbeta som konsult?
– Jag tycker det är fantastiskt, man får en väldigt bred erfarenhet och är samtidigt fri i hur man jobbar. Det passar mig perfekt. För det ger mig tid över till mina andra intressen, som ex. mitt engagemang i Svenska Sjöräddningssällskapet. Dock är jag inte så bra på att sälja in mig själv till uppdrag och därför behöver jag ett konsultföretag i ryggen, särskilt i dessa tider.

Varför valde du AdWise?
– När mitt jobb försvann under coronan tittade jag runt bland utbudet av konsultmäklarföretag i Göteborgsområdet. Men jag saknade ofta den personliga relationen, och att bli sedd som mer än ett CV i en CV-databas. På AdWise fick jag däremot en bra känsla direkt och kände mig väldigt väl mottagen. Man kunde se att de hade en lång erfarenhet av både uppgång och nedgång vilket gjorde mig trygg.

Berätta mer om ditt mottagande.
– Första gången jag träffade AdWise var alla säljarna med och gjorde en gemensam arbetsintervju, där kände jag att de kvalitetssäkrar sina medarbetare. Det gör att jag känner mig trygg i att själv rekommendera AdWise till mina uppdragsgivare, för att jag vet att de har andra bra personer på lager. De försöker inte sälja till varje pris utan bygger en långsiktig relation med rätt konsult till rätt företag. För egen del fick jag omedelbart det stöd jag behövde och kände mig därför som en anställd redan från dag ett.

Nu har du ett uppdrag på Skatteverket, vilken roll fyller AdWise då?
 – Jag känner mig både som en del av gänget på Skatteverket och på AdWise, där de senare ordnar AW, frukostseminarier, kompetensutveckling och i normala fall även kickoff-resor. AdWise har en bra plattform med erbjudande till oss konsulter, med allt från förmånliga avtal till partnerskap.