Bli adwisare

Vad säger våra konsulter?

”Jag har varit AdWisare i snart tre år, men kört eget i nästan tio år. Just nu har jag ett längre uppdrag inom Automotive efter att ha varit flera år inom Healthcare. Det jag gillar med AdWise är friheten – att jag kan välja uppdrag som passar mig och hur de kan hjälpa mig till nya, och att det går att hålla en öppen och ärlig dialog. I många andra konsultföretag kan det vara en inlåsning, något som AdWise inte har, utan istället finns en väldigt bra flexibilitet för konsultens bästa.”

Calle Ljungblad

”När jag skulle ta steget till eget företag fick jag tipset om att samtidigt bli AdWisare. Och det rådet är jag väldigt glad över att jag följde. Att bli egenföretagare kan vara lite läskigt, men tack vare AdWise får jag tryggheten i att hitta uppdrag samtidigt som jag får en mer social och utvecklande miljö. Det som lockade mig med att driva eget var flexibiliteten – inte bara att styra över min egen tid utan även i vilka uppdrag jag vill ta.
Jag är supernöjd med AdWise – det är ett kanonföretag och vi har väldigt god stämning.”

Ylva Melin har jobbat främst inom Automotive som testledare, men har nu ett uppdrag som produktägare inom Healthcare.

”När projektet jag satt i gick in i en ny fas med ett nytt team kom möjligheten att starta upp eget, och det var då jag även tog kontakt med AdWise. Jag gillar hur AdWise blir som en blandning av att köra helt eget, och känslan av att vara anställd. Det blir väldigt flexibelt – mycket aktiviteter, resor och föreläsningar arrangeras, vilket är kul, men de ställer samtidigt inte krav på ens deltagande. Det blir mer en vilja att delta istället för ett måste. Vidare uppskattar jag att man kan ha en ärlig och transparent dialog med AdWise, och att det administrativa sköts på ett väldigt bra sätt.”

Magnus Kornblad jobbar just nu i ett långt projekt inom Automotive som Senior Business Analyst

Är du eller funderar du på att bli egen-konsult inom IT?

Då kan du bli en AdWisare. Vi tror att du idag arbetar eller har en önskan om att arbeta som fristående konsult, vill få hjälp att hitta nya uppdrag och uppskattar såväl socialt som professionellt utbyte med kollegor.

Vi söker alltid efter kompetenta personer och specialister inom IT och management. Genom oss får du vara en del av att utveckla innovationer och driva digitaliseringsprojekt för våra kunder, både inom privat och offentlig sektor. Bland annat har vi kunder inom automotive, infrastruktur, healthcare och
IT. Våra uppdrag varierar stort – kontakta oss så berättar vi mer. Hos oss blir du inte en i mängden utan vi jobbar proaktivt i säljarbetet och hjälper dig till uppdrag som passar just dig.

 

Egen men inte ensam

Att starta eget är enklare än de flesta tror. Vi har hjälpt hundratals konsulter att komma igång med sitt företagande och har därför stor erfarenhet av vilka frågor du kan uppleva i samband med valet att starta eget.

För att göra det enkelt för dig och för att du ska kunna fokusera på det du är bäst på, har vi partners som kan hjälpa till med det administrativa arbetet och vi erbjuder dessutom förmånliga avtal för allt från försäkringar till företagsbilar.

 

AdWise är helt konsultägt

Varje konsult är egenföretagare och alla AdWisare erbjuds möjlighet att köpa aktier i AdWise. De flesta väljer att göra det. Då upplägget innebär mesta möjliga nytta med minsta möjliga overhead, skapas ett utrymme för gemensamma aktiviteter vilket också skapar ett stort engagemang.

 

Hur går det till?

Är du intresserad av att bli AdWisare? Kul! Det du gör är att fylla i formuläret här eller kontakta någon av oss direkt, så bokar vi in ett möte. På mötet får du beskriva hur du vill jobba framöver och vi berättar kort om hur det är att vara AdWisare. Om vi ser att vi kan hitta ett bra samarbete som gynnar båda parter, signerar vi ett konsultavtal. Avtalet är inte exklusivt bindande utan du är fri att ta uppdrag genom oss, men även direkt hos andra kunder.

 

Sociala aktiviteter och stort nätverk

Som egenföretagare och konsult genom AdWise får du det bästa av två världar. Du kan njuta av friheten att driva eget och samtidigt känna tryggheten av att tillhöra en framgångsrik organisation. Hos oss får du tillgång till ett stort nätverk och vi arrangerar såväl professionella som sociala aktiviteter. Seminarier, gemensamma luncher, konferensresor, julbord med mera bekostas av det gemensamma bolaget. På så sätt får du lära känna andra skickliga konsulter i samma situation, samtidigt som du får koll på de senaste trenderna inom branschen.

 

Förtroende, öppenhet och frihet

Våra värderingar är våra grundstenar och de genomsyrar både kultur och styrning av verksamheten. Vi tror helt enkelt på att skapa personliga relationer som bygger på förtroende, öppenhet och frihet. Det betyder att vi inom AdWise är transparenta med frågor som ekonomi, kunder och prospekt. Men också att vi har en öppen dialog om eventuella förändringar och tips om nya uppdrag. Som AdWisare kan du självklart välja om du vill ta dig an ett uppdrag eller om du vill avsluta ett uppdrag för att ta ett annat.

 

Kom igång med eget företag

Vad ska du tänka på vid uppstarten av ditt eget företag? Nedan får du tips värda att ta till sig. Har du några funderingar eller behöver stöd att komma igång så hjälper vi dig gärna.

Inför starten

 1. Bestäm när du vill starta bolaget.
 2. Välj bolagsform. Vi rekommenderar AB om du vill skydda din privata ekonomi.
 3. Registrera företaget på Bolagsverket eller kontakta någon som säljer färdiga lagerbolag.
 4. Skicka in en skatte- och avgiftsanmälan till Skatteverket.
 5. Registrera F-skatt.

Aktuella frågor att svara på i startskedet

 1. Hur ofta vill jag redovisa moms?
 2. Ska jag anställa?
 3. Vilken bokföringsmetod ska jag välja?
 4. Vem ska sköta bokföringen?

När du väl är igång rekommenderar vi även att du ser över ditt försäkringsskydd, både företagets och din personliga.

 

Matnyttiga länkar

Här har vi samlat länkar och information som hjälper dig på vägen.

 • Verksamt – Ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.
 • Eget Företag – 64 tips för dig som vill starta och driva eget.
 • Arbetsförmedlingen – Tips och rådfrågning.
 • Företagarna – Aktuella frågor, kunskap och praktiska tips för dig som driver eget.
 • Driva Eget – En oberoende tidskrift och sajt för alla småföretagare.
 • SMÅA – Allt du behöver veta om A-kassa för småföretagare.