1. Skapa en dedikerad arbetsplats
Undvik gärna att arbeta liggandes i soffan. Det kan kännas bekvämt för stunden men det blir kanske inte så produktivt eller ergonomiskt i längden. Skapa istället en dedikerad arbetsplats där du kan sitta upprätt vid ett bord eller skrivbord. Och varför inte pynta med några krukväxter för att få en extra harmonisk miljö?

2. Utnyttja tekniska lösningar
Även om det kan vara skönt med tystnad och färre avbrott så se till att inte isolera dig helt. Det finns idag många smarta tekniska lösningar för att kunna samarbeta med andra på distans. Röstkanaler, videosamtal och digitala anslagstavlor gör att du kan checka in och hålla dig uppdaterad.

3. Fika på zoom
En av de heligaste av kontorstraditioner är fikarasten. Skippa den inte, bara för att du är själv. Har du arbetskamrater så boka in gemensamma fikapauser. Att få släppa jobbet en stund tillsammans med andra kan bli extra värdefullt när man arbetar på egen hand.

4. Sätt upp ett schema
Ibland är det svårt att separera jobb från fritid när man jobbar hemifrån. Se till att sätta upp ett schema och följ det. Precis som du behöver komma igång i tid på morgonen behöver du också stänga ner när dagen är slut.

5. Lämna datorn ibland
Din hjärna behöver både frisk luft och variation. För ditt välmående och din produktivitets skull är det viktigt att kunna lämna datorn och göra något annat för en stund. Som att gå ut på en promenad och ta lite frisk luft.