Karin Dahlman som är konsult på AdWise har en talang för att överblicka komplexa miljöer. Med sikte på att få till beslut som för processen framåt. Här berättar hon om sin stora nyfikenhet för hur saker funkar och om sin fascination för att pussla.

Hej Karin, berätta lite om din bakgrund.
– Jag har egentligen testat de flesta arbetsformer där jag varit både anställd och kört eget samt varit kund och en stor konsultköpare. För mig började yrkeslivet med en IT-utbildning på Högskolan i Borås, vilket ledde till jobb på Saabs IT-avdelning i Trollhättan. Sen flyttade jag till Göteborg och blev konsult på Cap Gemini som bl.a. business analyst och service manager. 2002–2005 bytte jag till AdWise innan bilföretaget jag konsultade på ville anställa mig. Och där blev jag kvar fram tills för två och ett halvt år sen, då jag återvände till AdWise.

Vad har du dragit för lärdomar genom yrkesåren?
– Man lär sig så mycket av olika anställningar och olika roller. Som att börja se saker i ett mer långsiktigt årsflöde istället för kortsiktigt månad för månad. Jag är väldigt intresserad av hur saker funkar. Vad är aktiekapital? Hur är det att jobba i en styrelse. Sånt har drivit mig framåt och gett mig helt nya perspektiv. Man blir erfaren, särskilt när man är med i många olika skeden, med både enkla och tuffare år.

Vilken är din roll idag?
– Idag driver jag ett eget aktiebolag och är konsult via AdWise i mitt eget aktiebolag. Det trivs jag jättebra med och har precis gjort mitt andra årsbokslut. Nu arbetar jag på ett bolag som är i ett uppstartsskede och som gör en riktigt häftig resa. Jag har en koordinerande roll mellan digital och olika business. Det handlar om att lyssna av krav som olika ledare inom organisationen har. Och försöka applicera dess krav inom digital och olika affärsområden. Jag har en styrka i att kunna överblicka komplexa miljöer och koppla ihop personer, för att få till beslut som för processen framåt. Därför passar en sån här pusslande roll mig bra, där vi skapar tydlighet och möjligheter att lösa problem.

Vad är det som får dig att trivas så bra med livet som konsult?
– För att man kommer i kontakt med olika verksamheter! Men man lär sig mycket som anställd också. Jag tror att det är bra att ha erfarenhet som anställd för att kunna fungera ännu bättre som konsult. Och jag gillar AdWise eftersom de är så måna om konsulterna. Här känner man sig verkligen sedd eftersom de jobbar för både kunden och oss. AdWise slogan, vi gör varandra bra, passar fint in på hur det fungerar.

Hinner du med någon fritid?
– Oh ja och precis som på jobbet så gillar jag att lägga pussel. Utöver det har jag alltid tyckt om att simma och är med i Mölndals allmänna simsällskap för erfarna simmare. Dessutom har jag tre hundar, Shetland Sheepdogs. När barnen bodde hemma höll vi på mycket med agility och drog landet runt med hundarna i vår husbil.