Petter Engerö är konsult på AdWise och har precis startat ett nytt spännande uppdrag inom Life science. Han är positiv till hemarbete och ser en trend där anställda kan arbeta där de vill, utan att det påverkar deras arbetsinsats.

Efter att ha utbildat sig till systemvetare började Petter arbeta som konsult på ett multinationellt konsultbolag. Nu senast kommer Petter från en anställning på ett stort svenskt bilföretag i olika roller, bl.a. som Application Manager och produktansvarig. Under åren har han både testat på att vara anställd och konsult – innan han bestämde sig för att starta eget och fick kontakt med AdWise.

– Jag tyckte att det lät väldigt bra, dels för möjligheten att kunna ha mitt eget företag och dels för att det var kul med gemenskapen de byggt upp, säger Petter.

Arbetar med kliniska studier
På AdWise fick han genast en spännande matchning på ett stort multinationellt företag inom Life science. Där har han en implementering- och analysroll inför utveckling av IT-produkter, för att anpassa dem till kliniska studier. Att arbeta inom Life science är helt nytt för honom och något han tycker är väldigt intressant.

– Det var en avgörande anledning till att jag tog uppdraget. Jag ville lära mig ett helt nytt affärsområde, berättar han.

Fördelar och nackdelar med distans
Petter tycker att det har hänt mycket under det senaste året när det gäller digitalisering och hemarbete. Han tror att många har upptäckt att det går lika bra att arbeta på distans. Själv är han positiv till utvecklingen, även om det finns aspekter som gör honom kluven.

– Jag ser stora fördelar med att kunna vara hemma. Du kan gå och handla på förmiddagen och jobba ikapp på kvällen. Nackdelen är att det är lätt att aldrig bli riktigt bortkopplad från arbete, reflekterar han.

Framöver tror han att det kommer finnas en större variation på vart man utför sina arbetsuppgifter, med en mix av arbete på kontor och distans. Kanske stannar man kvar en vecka i sin stuga efter att semestern tagit slut – eller till och med väljer att åka utomlands. Han gillar möjligheten att få vara där man vill vara, men också att få vara tillsammans med kollegor för att man vill och behöver.

– Arbetsgivare börjar inse att det fungerar, så till viss del är vi redan där. Det är inte närvaron som avgör om du gör ditt jobb, avslutar Petter.